1736

Și-a luat cei doi copii și a fugit de la bărbatul care o abuza. Acum are nevoie de ajutor

”O dată , chiar în mijlocul toamnei, ne-a alungat pe toți de acasă în drum. N-am reușit nici să îmbrac copiii, nici eu să mă îmbrac. I-am  încălzit cum am putut, cu ce aveam pe mine… trecea lumea cu vacile și se se uita la mine... De multe ori am fugit de la el, dar ma întorceam fiindcă nu aveam unde să mă duc… ”

 Așa începe povestea căsniciei ei.

 De la 3 ani a rămas fără părinți, a ținut piept vieții de una singură, s-a descurcat cum a putut și a luptat să facă față tuturor piedicilor care se încăpățânau s-o aleagă anume pe ea. Tânjea după o familie, după dragoste și căldură, așa că, imediat după ce și-a încheiat studiile la colegiu, s-a căsătorit. Credea că va avea în sfârșit un loc al ei, un om alături de care să se simtă iubită, protejată…

”Mi-am dorit foarte mult o familie. Ne-am căsătorit și a mers totul bine, până când am născut primul copil. După asta, au urmat certurile. A început să bea, zilnic făcea scandal. Putea să ne alunge de acasă la orice oră. Tare des am dormit cu copiii pe lângă fântână…”

Scandaluri, amenințări, bătăi - toate s-au instalat în casa lor și au transformat viața ei și a copiilor săi într-un continuu stres și suferință. De multe ori a încercat să fugă și să se ascundă, dar întunericul și frigul nopții îi prindeau prin parcuri, fără niciun leu și fără nicio luminiță în capătul tunelului. De fiecare dată a fost nevoită să se întoarcă la el.

În prezent, Cristina a reușit să găsească un locșor unde să se adăpostească împreună cu băiețeii ei (de 1 an și respectiv 3 ani), dar siguranța zilei de mâine n-o poate avea. În orice moment ar putea ajunge din nou pe drumuri...

Deși e departe de soțul ei, se teme că în orice moment ar putea-o găsi: 

”Nu am reușit nici să iau actele copiilor, mă tem să mă întorc să le iau. Îmi scrie în fiecare zi, mă amenință că îmi va lua copiii, că eu nu am nimic și că n-am cu ce-i crește… dar eu nu îi voi lăsa singuri, am crescut fără părinți și știu ce înseamnă asta… ” 

Condițiile în care stau acum nu sunt deloc dintre cele mai bune: apartamentul este rece, umed. Femeia este nevoită să pună ceară în urechile copiilor pentru a-i proteja de gândaci.

Cristina are alături două comori de băieți cărora vrea să le ofere o viața bună și liniștită, de aceea este hotărâtă să nu se mai întoarcă niciodată la bărbatul care le-a provocat atâta suferință. Ca să-și îndeplinească gândurile, ea are nevoie de susținerea noastră. 

*pentru siguranța mamei și a copiilor, numele acesteia a fost schimbat

Toți cei care vor să contribuie la fericirea și liniștea acestei mame și a acestor copii, o pot face donând atât bani, cât și alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă etc. Băiețeii au vârsta de 3 și respectiv 1 an, mărimile la încălțăminte 23, 25 și 37 (a mamei). 

Donațiile vor fi colectate la sediul companiei Simpals Calea Orheiului 28/1 et. II. 

De asemenea, cei care vor să o contacteze în mod direct pe Cristina, ne pot suna la numărul 079599951 (Dumitru) pentru a le oferi toate detaliile. 

0