626

Moldovean surprins în timp ce traversa clandestin frontiera

Pentru că depășise termenul de ședere pe teritoriul Ucrainei, un cetățean moldovean a încercat să revină în țară, traversând ilegal frontiera de stat. Bărbatul a fost reținut la doar 200 metri de linia de frontieră, în interiorul Republicii Moldova.

În dimineața zilei de 24 februarie curent, echipa de patrulare comună, formată din polițiștii de frontieră și grănicerii ucraineni, a observat o persoană care înainta grăbit dinspre Ucraina spre Republica Moldova. Imediat, a fost anunțată grupa operativă a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei care a intervenit în regiune pentru acordarea suportului necesar în reținerea persoanei. În scurt timp a fost reținut cetățeanul Republicii Moldova de 53 de ani, locuitor al sat. Cazaclia, r-nul Ceadîr-Lunga.

Audiat, bărbatul a declarat că în Ucraina se afla din mai 2017. Însă, fiind conștient că la trecerea legală a frontierei va fi amendat pentru încălcarea termenului de ședere în acest stat sau mai mult risca să-i fie aplicată interdicție, a încercat să revină în țară prin ocolirea punctului de trecere Ceadîr-Lunga 1, aflat în apropiere.  

Pentru fapta sa, polițiștii de frontieră au pornit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, care prevede o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

hotnews.md

0