662

Ajutorul unic de 600 de lei, disponibil deja în oficiile poștale

Veste bună pentru beneficiarii de alocații sociale, aceștia deja pot primi suportul unic de 600 de lei. În total de acest ajutor din partea statului vor beneficia 61 de mii de oameni. Este vorba despre persoanele cu dizabilităţi, inclusiv persoanele cu dizabilităţi din copilărie; persoanele cu vârstă de pensionare fără stagiu de muncă; familiile care şi-au pierdut întreţinătorul. Suportul unic a fost transferat băncilor și este disponibil deja pe carduri, iar sumele transferate Î.S. “Poşta Moldovei” sunt achitate la orice oficiu poştal, indiferent de domiciliu.

Casa Naţională de Asigurări Sociale precizează: “Poşta Moldovei” a organizat procesul de achitare a prestaţiilor sociale la domiciliu persoanelor, starea sănătăţii cărora nu le permite să le primească personal la oficiile poştale.
Menționăm, că dacă persoana, din anumite motive, n-a primit suportul unic în mărime de 600 de lei până la sfârşitul acestei luni, ea poate ridica banii pe parcursul anului 2019.

În decembrie 2018, aproape 520 de oameni care primesc o pensie mai mica 2000 de lei au avut parte de ajutoare unice în mărime de 600 de lei pentru sărbătorile de iarnă. Inţiativa de a oferi aceste ajutoare a venit din partea președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

evenimentul.md

0