675

Păzea la drum! În ultimele 24 de ore s-au produs cinci accidente rutiere

Condițiile complicate ale vremii sporesc numărul accidentelor rutiere pe drumurile din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), în ultimele 24 de ore, în țară s-au produs cinci accidente rutiere, în urma cărora șase persoane au fost traumatizate.

În întreaga țară au activat peste 170 de echipaje de patrulare ale INP și peste 360 de ofițeri. Aceștia au oferit ajutoare în șapte cazuri în care șoferii au rămas blocați în nămeți.

„Pe teritoriul țării ninge slab, se circulă cu viteză redusă în condiții de iarnă, însă blocări de artere nu sunt. Pe șoseaua Balcani a fost blocat un tir, însă a fost tractat de un automobil special. Totodată, la ora 08.00 câte un echipaj de patrulare din sector s-a deplasat la „Exdrupo”, a preluat câte trei autospeciale și cu girofarul în funcțiune acordă suport la curățirea drumului”, se menționează într-un comunicat al INP.

Angajații INP  îndemnă șoferii care pornesc la drum:

– să adapteze viteza;
– să păstreze distanţa între autovehicule;
– să se conformeze indicaţiilor agenţilor de patrulare;
– să circule cu prudență şi răbdare.

Menționăm că, în întreaga țară este valabil codul galben de condiții complicate ale vremii. Se așteaptă ninsori abundente pe tot parcursul zilei, în special la sud și în centrul republicii.

tv8.md

0