104

Traficul auto va fi îngreunat din cauza ninsorilor. Atenție la volan!

Inspectoratul Național de Patrulare a lansat avertizare către toți conducătorii auto cu privire la condițiile meteo din aceste zile. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele două zile pe teritoriul țării va ninge slab, iar temperaturile vor scădea până la – 6 °C ziua, iar noaptea până la – 10 °C. 

Îndemnăm șoferii care pornesc la drum să fie vigilenți și să țină cont de următoarele recomandări:
– să circule, atât în localități, cât și în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranță;
– să folosească luminile de întâlnire atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere;
– să țină cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat;
– în caz că rămâneți în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Totodată, îndrumăm șoferii care pornesc la drum lung în aceste zile, ar fi de dorit să aibă rezervorul mașinii plin, apă pentru 24 de ore, alimente, o pătură caldă, termos cu ceai, telefonul încărcat și, evident, trusa medicală.

Pentru a nu avea de suferit, Inspectoratul Național de Patrulare solicită respectarea recomandărilor înaintate iar, în caz de necesitate, apelați la cel mai apropiat echipaj de patrulare sau sunați la 112.

stirilocale.md

0