121

Atenție! Cod Galben de condiții complicate ale vremii

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de condiții complicate ale vremii. Meteorologii avertizează că vor cădea precipitații puternice, iar temporar va viscoli.

Avertizarea este valabilă pentru zilele de joi și vineri, 10 și 11 ianuarie. Potrvit celor de la SHS, vremea rea este cauzată de un ciclonul sudic.

Astfel, în perioada menționată pe teritoriul țării se prevăd condiții meteo complicate: vor cădea precipitații puternice (15-20 l/m2, izolat de pînă la 25 l/m2 ).

Pe 10 ianuarie predominant sub formă de zăpadă, în jumătatea de sud sub formă de ploaie și lapoviță, – pe 11 ianuarie sub formă de zăpadă.

Temporar va viscoli, se vor forma pe drumuri troiene, pe firele electrice și crengi depuneri de lapoviță și polei. Vântul nord-vestic se va intensifica pe 11 ianuarie de până la 15-20 m/s.

În acest context, salvatorii îndeamnă cetățenii să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților. Să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare.

Autoritățile îndeamnă ca bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate. Conducătorii auto sunt atenționați repetat să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri.


moldova.org

0