1239

Matineu de Crăciun, la Spitalul Clinic Municipal de Copii NR.1

În 22 decembrie, la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii Nr.1, a avut loc un matineu de caritate pentru micuții pacienți internați acolo.

Toți îl cunosc pe Moș Crăciun ca fiind cel mai bun și darnic magician, care vine, în timpul sărbătorilor de iarnă, pe la cei care cred în minuni și basme. Îndeosebi, Moșul este bucuros să meargă în vizită la copilașii care au fost cuminți tot anul și la cei care îl așteaptă. Din acest motiv, administrația Spitalului Clinic Municipal pentru Copii Nr. 1 a decis să producă un miracol de sărbători pentru micii pacienți. Adrian Graur, unul dintre organizatorii matineului de caritate, s-a transformat în Moș Crăciun și, încărcând o desagă cu daruri pe umăr, a mers în saloanele pentru copii.

După cum mărturisesc organizatorii proiectului, tinerii pacienți au fost surprinși de apariția Moșului tocmai la spital, iar darurile primite le-au provocat copiilor o adevărată admirație. “Văzându-i pe acești copii cum zâmbesc și uită, pentru câteva clipe, de durerile lor, m-am gândit că acești băiețași și fetițe au avut o soartă dificilă. Sper că acțiunea noastră comună le va aduce un pic de bunătate și lumină”, — spune Dmitri Polșcin, manager de proiect Forum.md.

Cadourile pentru acțiunea caritabilă de Crăciun au fost oferite de Asociația Obștească Forum cu sprijinul partenerilor: Organizația Sportivă Sporter, cel mai popular forum pentru femei Mama.md, Inspectoratul General de Poliție și mișcarea publică Make Roads Safe Moldova. 

0