1373

Cursă de caritate: un moldovean va alerga 42 km la -60 ° C

Dmitri Voloșin, sportivul amator din Republica Moldova, participantul activ și organizatorul multor proiecte sociale, a inițiat proiectul de caritate „Unfrozen” și va alerga 42 km în Oymyakon, cel mai rece loc de pe planetă, la -60 ° C. Prin acest gest, Dmitri vrea să atragă atenția asupra problemei paraliziei cerebrale la copii și să o ajute pe Eva Pismeniuc.

 Dmitri Voloșin spune că a rămas foarte impresionat de povestea Evei și de dragostea ei pentru viață: „În luna ianuarie voi alerga 42 kilometri în localitatea Oymyakon din regiunea Yakutia, cel mai rece loc de pe planetă, pentru ca lumea să afle despre micuța Eva, care se luptă cu paralizie cerebrală. Am fost surprins de rezistența și tăria de caracter, care trăiește în această micuță curajoasă. Vreau să o ajut, dar îmi dau seama că nu o pot face singur. Eva a devenit eroina unui basm, pe care acum vreau să vi-l povestesc. De asemenea, sper că această poveste va deveni realitate. Mă voi bucura de fiecare persoană, care se va alătura proiectului „Unfrozen” și îi va oferi fetiței speranța de recuperare".

Eva locuiește în Chișinău. Ea face în fiecare zi ceea ce fac toate fetele de vârsta ei: se plimbă, mănâncă, se joacă, se bucură. Doar că în viața ei există o problemă foarte mare: aceasta suferă de paralizie cerebrală și de alte câteva boli grave. „Ea încearcă să facă totul singură. Nu vrea să fie hrănită, vrea să mănânce singură. Vrea foarte mult să poată să se îmbrace fără ajutorul nostru", spune Xenia, mama Evei. Dar, în ciuda tuturor eforturilor părinților și medicilor, fata nu aude bine, aproape că nu vorbește și are problema de coordonare a mișcărilor. 

Toate fondurile colectate cu ajutorul proiectului „Unfrozen” vor fi donate Evei Pismeniuc. Fetița poate fi ajutată prin intermediul platformei electronice de pe blogul lui Dmitri Voloșin - https://voloshin.md/unfrozen/

 Remarcăm, cursa distractivă „Maratonul de Crăciun”, care a  avut loc pe 16 decembrie la Chișinău, a fost un eveniment de caritate și toată suma colectată din costul de participare a fost donată familiei Pismeniuc.

Alăturați-vă proiectului „Unfrozen” și dăruiți-i fetei o părticică de căldură din inima Dvs.!

0