1369

Peste 90 de infracțiuni au fost comise în R. Moldova cu utilizarea armelor de foc

Din ianuarie până în septembrie 2018, în Republica Moldova au fost înregistrate 91 de infracțiuni cu folosirea armelor de foc. În 37 de asemenea cazuri au fost folosite arme aflate în evidență, potrivit Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău.

Principalele motive ce au stat la baza săvârşirii infracţiunilor sunt consumul excesiv al băuturilor alcoolice şi intenţiile de răzbunare, notează sursa citată.

A fost înregistrată o creştere a infracţiunilor cu folosirea armelor ilegale în sectorul Botanica, iar din localităţi - la Sângerei.

În aceeaşi perioadă, au fost furate 24 de arme. Furturile au fost săvârşite din safeuri metalice, automobile şi locuinţe.

În total, au fost ridicate peste 1,5 mii arme de foc, dintre care 298 pentru încălcarea regulilor de deţinere. O parte dintre acestea au fost predate benevol (122 unităţi), iar altele erau deţinute ilegal (181 unităţi).

La fel, în urma verificărilor desfăşurate, au fost anulate 238 permise de armă. Conform datelor statistice, în Moldova există peste 58 mii de persoane care deţin în total circa 71 de mii de arme.

Anual, poliţiştii identifică circa 500 de arme deţinute ilegal.

hotnews.md

0