778

Acțiuni de la ”FinComBank” în valoare de peste un milion de lei, vândute la Bursă

O nouă tranzacție cu acțiunile SA ”Banca de Finanțe și Comerț” (FinComBank). Un pachet de 9.317 de hârtii de valoare au fost vândute pentru un preț total de 1.164.625 lei, adică 125 de lei per acțiune. Pachetul tranzacționat reprezintă 0,71% din emisie.

Banca nu a anunțat deocamdată cine este acționarul care a vândut și nici cine a achiziționat acțiunile, însă recent unul dintre fondatorii ”FinComBank”, Oleg Voronin, a obținut aprobarea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei de a-și majora deținerea calificată în capitalul social al băncii până la 50%. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții instituției bancare.

Oleg Voronin este unul dintre cei cinci fondatori ai ”FinComBank”, iar din anul 2010 este președintele Consiliului de administrare a băncii. ”FinComBank” a fost înființată în anul 1993 și oferă un spectru larg de servicii bancare întreprinderilor micro, mici și mijlocii, precum și persoanelor fizice.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul instituției financiare, 19 persoane dețin cote substanțiale în capitalul social al băncii. Cele mai multe acțiuni sunt deținute de Oleg Voronin – 14,31 %, WеStеrn NIS Еntеrрrisе Fund – 13,03% și Victor Hvorostovschii – 9,33%.

De altfel, mai mulți membri ai familiei Voronin sunt acționari la bancă. Este vorba de: Taisia Voronina, care deține 4,02% și Elena Voronina, care deține 0,98 la sută. La fel, acțiuni în bancă are și sora lui Oleg Voronin, Valentina Rusu, care are o participație de 2,46% în capitalul băncii.

În ultimele luni au avut loc mai multe tranzacții la Bursa de Valori a Moldovei cu acțiunile FinComBank. Cea mai recentă s-a desfășurat în urmă cu două zile când a fost comercializat un pachet de 2.400 de hârtii de valoare la un preț total de 396.000 lei.

bizlaw.md

0