191

Cel mai frumos câine din lume este din Moldova

Cel mai frumos câine din lume este din Moldova şi a activat aproape 9 ani în cadrul Poliţiei de Frontieră. Ciobănescul belgian Faradey a câştigat săptămâna trecută un concurs internaţional de frumuseţe, care s-a desfăşurat la Kiev, Ucraina. La competiţie, patrupedul a participat alături de fiul său, blănosul Atillo, care la fel a câştigat admiraţia juriului, clasându-se pe locul trei.

Cei doi câini au impresionat juriul prin mersul elegant, blana lucioasă şi corpul bine conturat.

"Juriul s-a apropiat, i-a pipăit. S-au uitat dacă întradevăr sunt câini de rasă şi în ce măsură patrupezii corespund standartelor internaţionale", a menţionat Nichita Balaur, chinolog.

Faradey, care va împlini în curând 11 ani, a reuşit să atragă toate privirile. Patrupedul a luat locul întâi la categoria de câini veterani, la care au participat peste 150 de animale.

"Nu toţi câinii la 10 ani şi jumătate ar putea participa la un concurs de asemenea anvergură şi să fie atât de energici ca Faradey", a precizat Nichita Balaur.

Şi Atillo, în vârstă de 3 ani, îi calcă pe urme tatălui, atât pe podiumul de modă, cât şi la depistarea substanţelor interzise în punctele de trecere a frontierei.

"Juraţii l-au lăudat. Au spus că e cam pus pe şotii. Acesta este însă caracterul lui, e ceva normal", a spus Nichita Balaur, chinolog.

Pentru a obţine astfel de rezultate, chinologul Nichita Balaur are grijă ca animalelor să nu le lipsească nimic. Mereu puşi pe şotii, Faradey şi Atillo încearcă să-şi surpindă stăpânul pentru a primi laude.

"Ambii vor cât mai multă atenţie din partea mea. Mereu când sunt împreună concurează între ei", a spus Nichita Balaur.

În prezent, Poliţia de Frontieră are în jur de 70 de câini-poliţişti.


publika.md

0