1520

Donald Trump nu exclude că Vladimir Putin ar fi implicat omoruri și atentate

Președintele american Donald Trump a declarat că este posibil ca omologul său rus, Vladimir Putin, să fie implicat în atentate și omoruri.

Liderul de la Casa Albă a făcut declarații în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune CBS.

Întrebat de juralistul CBS dacă Putin ar avea tangențe cu atentate și asasinate, Trump a spus : „Da, posibil are. Posibil”.

Donald Trump a subliniat că el se comportă „destul de dur” în relația cu Vladimir Putin. Acesta a mai spus că întâlnirea de la Helsinki cu Vladimir Putin a fost una foarte „dură”, dar și constructivă.

Astfel, Trump a răspuns la întrebarea de ce nu are reacții tăioase la adresa lui Putin.

În același timp, Donald Trump nu exclude implicarea Rusiei în alegerile din SUA, însă a spus că implicarea Chinei este o problemă și mai serioasă.

Amintim că la sfârșitul lunii august SUA a impus un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei în cazul atentatului asupra lui Serghei și a Iuliei Skirpal în Salisbury. Pachetul se sancțiuni prevede trei etape .

La prima etapă se interzice exportul către Rusia a tehnologiilor și materialelor electronice cu destinație dublă.  Adoua etapă urmează a fi impusă peste trei luni dacă Moscova nu demonstrează că nu a fost implicată în atacul de la Salisbury. Această etapă prevede înghețarea unor active rusești și restricționarea băncilor ruse de a mai efectua tranzacții cu dolari.

deschide.md

0