809

Pavel Filip spune de ce nu este publicat raportul KROLL II

Premierul Pavel Filip a declarat că cel de-al doilea raport privind frauda bancară al companiei internaționale KROLL nu a fost publicat pentru că aceasta este cerința companiei și acest lucru este prevăzut în contractul semnat de Banca Națională a Moldovei cu aceasta. Premierul spune că această companie a avut precedente când au fost făcute publice rapoartele și au fost atrași în judecată de figuranții acestora.

„Și eu, și președintele Parlamentului, ziceam totuși să publicăm acest raport. Cei de la KROLL au fost categoric împotrivă și acest lucru a fost prevăzut și în contractul pe care l-au semnat cu Banca Națională. Și au explicat de ce: pentru că au avut precedente prin care s-au făcut publice rapoartele lor, dar ce înseamnă raportul unei companii de investigații – ei arată toate conturile care au fost implicate, traseele banilor și acum ei zic că au avut situații când 90% din numele care apăreau în raport erau oameni absolut onești, doar se intersectau cu aceleași conturi care erau folosite pentru spălare de bani. După care, acei oameni i-au dat în judecată pe cei de la KROLL și aceștia au plătit bani enormi prejudicii morale”, a declarat Pavel Filip la o televiziune privată.

Prim-ministrul spune că nu a citit raportul KROLL II.

De asemenea, Pavel Filip spune că dacă se vor recupera bunurile identificate și cele sechestrate, atunci suma va depăși miliardul furat.

tv8.md

0