542

La Chișinău s-a deschis primul magazin de caritate „Mesto”

La Chișinău s-a dat startul unui proiect a companiei „Simul Shop” - primul magazin caritabil „Mesto”.  Principalul scop al magazinului - acțiuni de caritate și acordarea ajutorului păturilor sociale vulnerabile. Tot profitul obținut de magazinul „Mesto” va fi transferat organizațiilor non-guvernamentale pentru tratamentul copiilor bolnavi. 

Regulile de lucru a magazinului sunt simple:

  • Fiecare doritor poate dona spre vânzare diferite obiecte - noi sau în stare bună (haine, încălțăminte, accesorii, jucării, cărți, bijuterii, articole pentru casă, etc).
  • Magazinul „MESTO” vinde aceste produse;
  • Banii obținuți se transferă pentru acțiuni caritabile ( la momentul actual administrația proiectului colaborează cu Asociația Obștească «Salvati viața»);
  • Produsele rămase nevândute vor fi oferite orfelinatelor de copii, centrelor sociale, familiilor cu mulți copii etc.

La inaugurarea magazinului de caritate „Mesto”, administratorul acestuia Inga Bostan a menționat că proiectul este unul orientat social, promovează consumul ecologic și responsabilitatea sociala a cetățenilor.

Noi suntem bucuroși că ideea deschiderii unui magazin de tipul „charity-shop”, magazine destul de răspândite în Vest, a fost primită pozitiv de către societate. O parte din bunuri și inventarul pentru amenajarea „Mesto” a fost adunat datorită oamenilor care s-au implicat.  Oamenii se implică cu plăcere în proiectul nostru - aduc obiecte pentru vînzare, cumpără, fac voluntariat.  E uimitor că „Mesto” abia s-a deschis și a reușit să unească atâția oameni! Noi suntem recunoscători tuturor! Magazinul a început deja să lucreze. Tot profitul net va fi transferat organizațiilor înregistrate oficial, care se ocupă cu strângerea fondurilor pentru tratamentul copiilor bolnavi. Acum colaborăm cu Asociația Obștească „Salvați viața”. Pe măsură ce magazinul se va dezvolta vom colabora cu mai mulți parteneri”.

Administrația magazinului speră, ca „Mesto” va deveni nu doar un simplu magazin, dar și o platformă pentru fapte bune. Oricine își dorește, poate să se implice în acest proiect, devenind voluntar. Aici poți fotografia, sorta haine, fi curier, organizator de ateliere si seminare. Sloganul magazinului – „E simplu să ajuți”.

Misiunea magazinului «MESTO» este:

  • Ajutor in strângerea fondurilor pentru tratamentul copiiilor grav bolnavi;
  • Popularizarea unui consum ecologic, econom și conștient; 
  • Motivarea populației să devină social-activă, ajutorul categoriilor social-vulnerabile;
  • Promovarea unei noi culturi a binefacerii.

Magazinul de caritate «MESTO» e situat la adresa: or. Chișinău, str. A.Russo 15
Funcționează fără zile libere, de la 11.00 până la 20.00 (duminică – de la 11.00 până la 16.00).

Detalii despre magazinul „Mesto” - pe pagina de facebook.  În viitor „Simul shop" va deschide și un site al magazinului.

Pentru informații puteți apela la administratorul magazinului de caritate „MESTO” Inga Bostan  /+373 / 688  05 758

0