1127

Un deputat PCRM cere socoteală de la ministrul de Externe

Șefa fracțiunii comuniștilor în Parlamentul RM, Inna Șupac, a semnat, astăzi, un demers oficial pe numele ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu 6 întrebări.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Inna Șupac a scris că așteaptă cu nerăbdare răspunsul.

„Mai ales, că între timp, o oră în urmă, și Ambasada Germaniei în RM a venit cu reacția conform căreia reiese că poliția și organele de securitate din Germania nu dispun de informații despre careva incidente în Ambasada noastră din Berlin, legate de securitate.

1. În baza căror informații a fost luată decizia de a evacua personalul Ambasadei și Consulatului, și de a lua copii diplomaților de la școală?

2. Dacă cineva din personalul Ambasadei și Consulatului a trimis un demers oficial în adresa organelor competente din Germania cu privire la amenințări, cu prezentarea probelor? Dacă da, solicit să comunicați mie numele acelor angajați care au făcut aceste demersuri oficiale.

3. Dacă personalul din Ambasada într-adevăr a primit amenințări, Dvs.puteți să afirmați că aceste amenințări au venit «din partea unui grup de persoane care ar avea niște legături și ar face parte din aceeași organizație din care sunt și acei 7 persoane turci expulzați din RM», așa cum afirmă dna Rita Ursalovschi la PublikaTV?

4. Cine anume a dat indicația ca clădirea Ambasadei să fie evacuată? Dacă Dvs.ați participat la adoptarea acestei decizii, avînd în vedere, că data de 7 septembrie ați fost la Berlin?

5. Dvs. puteți să confirmați faptul că serviciile competente din Germania au sugerat necesitatea evacuării personalului Ambasadei? Dacă da, solicit să comunicați ce instituție din Germania anume a dat această sugestie?

6. Cum comentați informația Poliției Germanie care la întrebarea Ziarului de Gardă au negat faptul că diplomații moldoveni de la Ambasada și Consulatul Republicii Moldova la Berlin și copiii acestora ar fi fost amenințați sau ar fi fost în pericol, ca urmare a protestelor organizate de câțiva cetățeni turci?”, a scris Șupac.


curentul.md

0