1594

În Moldova sunt şase locaţii unde se acceptă plata cu bitcoin

Republica Moldova are doar șase locații care acceptă tranzacţii cu criptomoneda bitcoin, toate fiind concentrate în zona capitalei, arată datele coinmap.org. scrie mold-street.com. Astfel bitcoin este acceptat de două magazine online, de două companii de hosting și la două puncte comerciale ale reţelei de terminale Bpay.

Potrivit portalului, în total în lume există peste 13.000 de locații care acceptă tranzacţii cu bitcoin.

Cei mai mulți sunt în Praga, care cu 160 de acceptanţi, este oraşul din Europa și din lume cu cei mai mulţi comercianţi care acceptă tranzacţii cu bitcoin. Raportat la suprafaţă însă, Republica Cehă per ansamblu are o densitate destul de mare de comercianţi care acceptă această criptomonedă, existând localităţi mici cu câte 53 sau 25 de comercianţi care permit tranzacţiile cu Bitcoin.

Buenos Aires găzduieşte al doilea cel mai mare număr de comercianţi ce acceptă bitcoin (141), New York are al treilea cel mai mare număr (137), urmând San Francisco (117) şi Madrid (103).

Tranzacţii cu bitcoin mai sunt posibile în Londra (87 de comercianţi), Paris (83 de comercianţi), Viena (80 de comercianţi) Tokyo (79 de comercianţi) sau Montreal (71 de comercianţi).

În România există aproape 50 de locații, cele mai multe în București - 15 comercianți. În Bratislava sunt 56, în Kiev - 26, în Varșovia - 39, în Minsk - 13, iar în Moscova - 37

Pe regiuni, cele mai mari densităţi de comercianţi care acceptă bitcoin ca monedă de schimb sunt în Europa, America de Nord şi America de Sud.

Un bitcoin se afla pe 11 august, la cotaţia de 6.155 de dolari, cu 1.995 de dolari mai puţin decât pe 25 iulie, atunci când era cotat cu 8.250 de dolari - cea mai mare cotaţie după cea de la jumătatea lunii mai. Cea mai înaltă valoare bitcoin a înregistrat pe 19 decembrie 2017 când a urcat la un nivel de 19.720 de dolari.

Bitcoin rămâne cea mai populară criptovalută din lume. Banca Națională a Moldovei (BNM) a atenționat însă de câteva ori asupra riscului ridicat de pierdere a sumelor investite în criptovalute.

În ultimul an, criptomonedele au devenit un subiect foarte fierbinte, atât în discuțiile de pe piețele financiare, dar și în ce privește impactul asupra mediului.

unimedia.info

0