1337

Pentru moldoveni, marcajul rutier este doar o risipă de bani

Moldovenii. Se plâng veșnic că nu au locuri de parcare, că sunt nevoiți să își lase mașinile unde apucă, că nu sunt amenajate locuri speciale, că mai nu știu ce, dar nici nu învață să folosească cu cap ceea ce li se oferă.

Dacă a găsit loc la umbră, o parchează pe diagonală, ca să încapă doar mașina lui, nu își mai pune problema pentru ceilalți, că așa e moldoveanul, îngâmfat și egoist. Dacă nu sunt marcate spațiile de parcare, nici nu se străduie să o alinieze după celelalte mașini, pentru că e prea greu pentru mușchii lui să facă încă două mișcări. Iar dacă îl întrebi de ce parchează așa prost, îți spune că a venit doar pe două minute.

Și, chiar dacă are marcajul respectiv, cu spațiul delimitat, pentru fiecare mașină, cu dungi albe și frumoase, tot o parchează prost, fie că așa îi convine fie că ”se grăbește” fie că a venit pe două minute.

Dragi, șoferi, retarzi! Orice acțiune a dvs, are consecințe imediate. Dacă tu ai parcat prost, înseamnă că ai neglijat spațiul colegului tău, care va parca la fel de prost, pentru ca să își lase suficient loc pentru a coborî din automobil și tot așa, în lanț, până la a treia a patra mașină.

Este chiar atât de greu să fiți responsabili? Și ce dacă ”nu încurcă”? Și ce dacă ai venit ”pe două minute”. Sunt cele mai penibile motive și mai proaste argumente după care să te poți ascunde. Nu relevă decât faptul că nu ai bun simț și nici nu ești prea inteligent.  Oare prin ce metodă trebuie să fiți reeducați? Că la orice reproș faceți spume!

Același lucru și cu inteligenții care parchează pe bulevard și își lasă mașina pe avarii. Ce crezi că te scuză faptul? Ori dacă ai lăsat-o așa și vreme de 10 minute, se fac ambuteiaje, pentru că ai blocat o bandă întreagă, și se înghesuie toți să treacă de pe una pe alta, crezi că ai rezolvat ceva cu avariile? Crezi că ai sensibilizat vreun șofer cu faptul că vezi Doamne, ai lipsit doar pentru un timp scurt? Motivele tale nu îi sunt interesante nimănui!

Începe de la tine. Parchează corect. Astfel lași spațiu și celui care nu a găsit loc liber lângă tine și a lăsat-o undeva în drum, blocând o bandă întreagă! 

Iar în articol, găsiți o poză cu altă…șoferiță, care a parcat așa cum poate, că era ”grăbită”, vezi tu. Incompetența în mai multe forme.

autoexpert.md

0