1580

Campania națională de binefacere "Copil şcolarizat-copil protejat"

16 iulie Inspectoratul General al Poliției împreună cu Forum.md și reprezentanții Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldovei, Asociațiile Obștești "Terra Valahia", "Bunicii Grijulii" și  Asociația Femeilor din Poliție, au lansat Campania națională de binefacere "Copil şcolarizat-copil protejat" și va dura până pe 18 august.

Campania este organizată la inițiativa Inspectoratului General al Poliției şi are drept scop  prevenirea abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate de copii și motivarea lor să-și continue studiile prin sensibilizarea  societății de a se  implica în  protejarea, educarea copiii care sunt supuși anumitor riscuri, totodată, de a reduce rata criminalității juvenile.

Beneficiarii acestei campanii sunt copiii care au abandonat şcoala sau care nu au fost şcolarizaţi şi au nevoie de ajutor pentru a frecventa cursurile învăţământului obligatoriu, precum şi copii în risc de abandon şcolar, elevi în ciclul primar, gimnazial sau liceal de învăţământ.

Astfel, circa 1900 de copii din toate raioanele țării cu risc de abandon școlar, vor putea păși  zâmbitori şi plini de speranță în noul an școlar cu îmbrăminte,  ghiozdane  și rechizite școlare.

„Acest proiect a fost creat pentru comunitate şi împreună cu comunitatea. Împreună vom putea contribui la educaţia următoarei generaţii, or copiii sunt viitorul nostru. Suntem convinşi că această acțiune va reduce maximal numărul de infracțiuni comise de minori și incidente în care sunt implicați aceştea, devenind de multe ori victime, a specificat șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

 De asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc semnarea unui acord de colaborare între Poliție și AO Clubul sportiv ”Terra Valahia", care îşi propun pe viitor realizarea şi implimentarea activităților sociale.

Reamintim, că astfel de Campanii au fost organizate  de către Inspectoratul General al Poliției în vederea susținerii persoanelor şi copiilor aflați în dificultate și promovării spiritului de responsabilitate civică.

 Vă mulțumim că împreună vom schimba viața acestor copii, astfel încât ei să aibă parte de rechizite școlare, de școală, de educație, de un viitor mai bun!

Colectarea mijloacelor bănești se efectuează după principiul “fiecare cât poate”, în perioada 16 iulie – 17 august inclusiv, între orele 9.00 - 18.00, la sediul companiei SIMPALS.

Adresa: Ion Neculce 5, oficiu Simpals

Date bancare pentru transferuri bănești:

Asociația Obștească”FORUM” 

IDNO: 1013620006827 

Sediu social: str. Ion Neculce 5, etj. 2 

MD-2069, mun. Chișinău, Republica Moldova 

IBAN lei:MD83VI000002224303324MDL 

Banca: BC ”Victoriabank” S.A., fil.3, mun. Chişinău 

Codul băncii BIC: VICBMD2X416

0