684

Filip către Gaburici: Oamenii, nemulțumiți de drumurile proaste au dreptate

Prim-ministrul Pavel Filip este nemulțumit de faptul că la Anenii Noi o porțiune drum a fost stricată din cauza camioanelor care transportă nisip de la o carieră din apropiere. Asta după ce ieri, la răscrucea dintre satele Puhaceni și Delacau a avut loc un miting pașnic. S-a adunat un Grup de oameni reprezentând majoritatea localnicilor din satele Delacau, Puhăceni, Speia, Șerpeni, toți indignați de starea dezastruoasa a drumului.

La începutul ședinței Guvernului, Pavel Filip a declarat că locuitorii câtorva sate din Anenii Noi, care sunt mobilizați și la proteste deja, sunt nemulțumiți de calitatea drumurilor de acolo și au dreptate.

„Pentru că și eu am vizitat aceste localități și am văzut această porțiune de drum, pe care trec o mie de camioane pe zi la o carieră de nisip. Desigur că acest drum este distrus, dar au de suferit trei localități. Eu vreau explicații, de ce durează atât? Eu am dat indicații exprese după acea vizită. De ce până acum nu s-au făcut niciun fel de lucrări?”, s-a revoltat premierul Pavel Filip, în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

„Domnule Ministru Gaburici, vreau să vă documentați cu această problemă și să avem un răspuns concret, când și din ce resurse va fi reparată această porțiune. Să luăm toate măsurile, să se respecte toată încărcătura acestor camioane. Oamenii trebuie să cunoască în ce termen încep lucrările de reparație", a adăugat premierul Pavel Filip.

De menționat că ieri, la răscrucea dintre satele Puhăceni și Delacău, a avut loc un miting pașnic. Localnicii din satele Delacau, Puhăceni, Speia și Șerpeni s-au arătat indignați de starea dezastruoasă a drumului. Cei prezenți au luat decizia să organizeze un nou protest mâine, 12 iulie.

deschide.md

0