819

Pancarta unei femei care a devenit virală pe Internet după protestul din PMAN

În doar doi ani, a rămas doar ea cu soțul. Copiii au „fugit” peste hotare. Pancarta cu care a venit această femeie la protestul organizat ieri în PMAN, i-a emoționat pe mulți oameni, iar la scurt timp a devenit virală pe rețelele de socializare.

Manifestanta a încercat să redea prin această pancartă faptul că situația din Republica Moldova i-a făcut pe ai săi copii și rude să plece peste hotare.

În prima fotografie, surprinsă în 2016 se regăsește toată familia în jurul unei mese.

La doar doi ani, 2018, în cea de-a doua fotografie, la aceeași masă a rămas doar ea și soțul.

„Toată Moldova în doar două fotografii. Aceasta este Teodora Stancea din Dobrogea. Azi mai mulți au postat poze cu ea. Doamna Teodora s-a apropiat de mine după protest și am reusit să discutam. Acest colaj este povestea familiei ei: copiii au plecat în Anglia și Italia, cu tot cu nepoți. În doar doi ani din toată familia, în tară au rămas doar doi. Povestind istoria ei, n-a mai rezistat și a inceput sa planga”, scrie jurnalista Natalia Morari pe pagina sa de Facebook.

De menționat că ieri a avut loc un nou protest de amploare în PMAN, organizat de partidele de opoziție extra-parlamentare.

Tot ieri protestatarii au adoptat o rezoluție prin care cer confirmarea legalităţii alegerilor locale noi pentru Primăria Chişinău şi validarea mandatului lui Andrei Năstase. Potrivit Maiei Sandu și liderului PPDA, aceasta ar urma să ajungă astăzi în Parlamentul UE.

UNIMEDIA amintește că în urma turului doi al alegerilor locale anticipate din Chișinău, Andrei Năstase a acumulat cu 12.644 voturi mai mult decât Ion Ceban. Liderul Platformei DA a câștigat alegerile cu 52,57% din numărul total de voturi valabil exprimate. Rezultatele alegerilor însă nu au fost validate. Judecătoria Chișinău a motivat decizia de anulare a rezultatelor  prin faptul că Andrei Năstase ar fi făcut agitație electorală într-un live pe facebook, în ziua alegerilor.

Chiar dacă mii de cetățeni au ieșit în stradă mai multe zile la rând, protestând împotriva nevalidării rezultatelor alegerilor locale, atât Curtea de Apel, cât și Curtea Supremă de Justiție au menținut deciția Judecătoriei Chișinău.

Pe 27 iunie, Maia Sandu și Andrei Năstase au înaintat trei revendicări guvernării: validarea alegerilor locale noi, anularea sistemului mixt de vot și deschiderea dosarelor penale celor șapte judecători care au invalidat alegerilor locale noi din municipiul Chișinău (Rodica Berdilo, Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima, Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh).

unimedia.info

0