738

Hoţ de acumulatoare electrice de la lift reţinut de Poliţia Capitalei

Un bărbat în vârstă de 30 ani, originar din mun. Chișinău, este cercetat penal pentru furt. Potrivit Poliției, bărbatul a fost observat de un echipaj mobil al Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în această noapte, pe bd. Dacia din sectorul Botanica, în timp ce manifesta un comportament suspect.

Bărbatul a fost condus în Inspectoratul de Poliție a sectorului Botanica, pentru documentare și stabilirea circumstanțelor. Ca urmare a percheziției, în rucsacul pe care îl avea asupra sa, polițiștii au depistat două acumulatoare electrice de la lift, o rangă metalică și mai multe instrumente. În urma audierii, bărbatul a recunoscut că a pătruns la etajul tehnic a blocului locativ de pe bd. Dacia, prin forțarea lacătului de la ușă și a sustras acumulatoarele care ulterior, urma să le vândă pentru a obține un profit. Astfel, prin acțiunile sale a cauzat un prejudiciu în sumă de 3260 lei. Este de menționat că individul anterior a mai fost judecat pe infracțiuni similare.

La moment, bărbatul este cercetaț în libertate. Totodată, sunt demarate activități de investigaţii în acest sens, privind complicitatea lui în alte cazuri analogice săvârşite pe teritoriul capitalei. Conform legislaţiei în vigoare individul  riscă amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Poliţia Capitalei avertizează toţi agenţii economici, să informeze la serviciul unic 112 în momentul în care persoane necunoscute intenţionează să comercializeze piese de acest tip.

politik.md

0