1490

Oportunitățile investiționale ale Moldovei, prezentate la Budapesta

Ambasada Republicii Moldova în Ungaria, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a Ungariei, MIEPO și Zona Economică Liberă „Bălți” a organizat un seminar privind oportunitățile investiționale și de afaceri în Republica Moldova la care au participat circa 40 de companii maghiare.

În cadrul evenimentului atât ambasadorul Oleg Țulea, cât și vicepreşedintele al CCI a Ungariei, Imre Tóth, au menționat că evenimentul constituie încă un pas spre intensificarea relațiilor comercial-economice între două state, valorificarea potențialului existent, precum și inițierea unor noi proiecte investiționale cu participarea mediului de afaceri din Moldova și Ungaria.

Reprezentanții Zonei Economice Libere ”Bălți” și MIEPO, au realizat o prezentare de țară privind evoluția situației social-economice din Republica Moldova, reiterând cu acest prilej deschiderea Guvernului Republicii Moldova de a oferi condiții prielnice și stimulative pentru investitori și mediul de afaceri în general.

Discuțiile în cadrul seminarului au evidențiat sectoarele-chei cu un potențial sporit pentru cooperare a companiilor din Ungaria și Republica Moldova, inclusiv telecomunicații, agricultură, turism, infrastructură, automotive, etc.  În cadrul reuniunii participanții au fost informați despre mecanismele de finanțare, oferite de EximBank Ungaria, pentru proiectele de afaceri cu/în Republica Moldova.  

La finalul evenimentului, publicul prezent a fost delectat cu o degustare a vinurilor moldovenești a companiilor Cricova, Asconi și Rădăcini.

hotnews.md

0