1306

Transport public modern și eficient! Iată ce propun cei doi candidați la șefia capitalei

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, și candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, s-au întâlnit la primele dezbateri televizate pentru turul II al alegerilor pentru funcția de primar al capitalei. Acestea au fost organizate de ProTV.

Fiind întrebați despre măsurile pe care le vor întreprinde pentru îmbunătățirea situației transportului public din capitală, cei doi candidați au spus ce-și propun, dar și în cât timp vor realiza planul.

Ion Ceban a declarat că își propune să achiziționeze 85 de unități de transport noi.

„Pentru o bună parte deja sunt bani, pentru o altă parte vom identifica sursele necesare. Este o decizie a CMC la inițiativa mea de procurare a 50 de autobuze noi, 20 de troleibuze vor fi asamblate în Chișinău, iar anul viitor vor fi asamblate 15. Avem planificate 72 milioane de lei pentru asamblare. 30 și ceva de milioane avem ca și garanție pentru procurarea unor autobuze noi. În 2 ani de zile ne propunem să realizăm acest lucru. De asemenea, vom ține cont și de conectarea suburbiilor la capitală. Electrobuzul e un alt model de transport bun și trebuie să examinăm și acest aspect”, a declarat socialistul.

Andrei Năstase a declarat că, în primul rând, e necesară o examinare minuțioasă a situației din parcurile din troleibuze și autobuze. „Vom asigura completarea parcului de autobuze și troleibuze și vom milita pentru transport ecologic, vom moderniza și eficientiză parcurile cu transport. Vom suplimenta numărul acestor unități, vom asigura ordine în transportul public. E necesară reparația drumului, trasarea liniilor pentru transportul public. Vom amenaja stațiile, le vom dota cu panouri electronice”, a spus candidatul, precizând că în decurs de un an se pot face multe lucruri bune în acest sens.

Amintim că, turul II al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Chișinău va avea loc la 3 iunie 2018.

provincial.md

0