1302

Beneficiarii de locuințe sociale și-au primit cheile de la apartamente

Beneficiarii de locuințe sociale din raionul Leova și-au primit cheile de la apartamente.  Astfel, 92 de persoane au primit apartamente la „cheie”.

Apartamentele sunt dotate cu blocuri sanitare, sistem de încălzire autonom, geamuri termopan, uși interioare, pereți și tavane zugrăvite, pardosea gresie, laminat sau linoleum.

FOTO: madrm.gov.md

Costul total al proiectului din raionul Leova a constituit circa 3,3 milioane de euro. 65% din suma totală, (sau 2,1 mln euro) au fost oferiți de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar alte 35% a constituit contribuția nefinanciară a autorităților publice locale (valoarea imobilului existent, fosta construcție nefinalizată a maternității).

FOTO: madrm.gov.md

Prin construcția locuințelor sociale Guvernul Republicii Moldova își propune să asigure cu locuințe tinerii specialiști, cetățenii cu venituri mici și persoanele cu nevoi speciale, ce nu își permit în prezent achiziționarea unei locuințe, precum și a încurajat autoritățile locale să colaboreze cu autoritățile centrale pentru a dezvolta proiecte importante pentru comunitate și cetățeni.

FOTO: madrm.gov.md

stirilocale.md
0