263

BBC: Președintele Ucrainei ar fi plătit 400.000 de dolari pentru întâlnirea cu Donald Trump

Avocatul personal al președintelui Donald Trump, Michael Cohen, ar fi fost plătit cu cel puțin 400.000 de dolari pentru a aranja o întâlnire între președintele ucrainean și cel american, potrivit unei serse de la Kiev apropiată de cei implicați.

Plata ar fi fost făcută de intermediari angajaţi de Petro Poroşenko, iar suma ar fi ajuns la Michael Cohen, avocatul lui Trump, afirmă sursele din Ucraina, relatează BBC News.

Michael Cohen neagă acuzaţiile.

Întâlnirea lui Petro Poroşenko cu Donald Trump a avut loc la Casă Albă, în iunie 2017. Imediat după revenirea lui Poroşenko în Ucraina, Direcţia Anticorupţie de la Kiev a oprit o investigaţie care îl viza pe Paul Manafort, fost director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete ucrainene a explicat, sub protecţia anonimatului, cum a fost organizată întâlnirea între Petro Poroşenko şi Donald Trump.

Michael Cohen a fost contactat pentru a-i obţine lui Petro Poroşenko ceva mai mult decât o simplă fotografie cu Donald Trump, respectiv un eveniment pe care să îl poată prezența că fiind o ”discuţie”.

Tranzacţia de 400.000 de dolari ar fi fost intermediată de o fundaţie evreiască din statul New York.

protv.md

0