1370

106 grădinițe din Capitală își vor sista temporar activitatea pe parcursul verii

Peste 100 de grădinițe din Capitală își vor sista temporar activitatea pe parcursul verii. Motivele principale sunt lucrările de reparații la acoperiș, bucătării, fațade, reparații capitale sau fațade. Cele mai multe instituții se vor închide în luna iulie. Informațiile au fost prezentate în cadrul ședinței operative de la Primărie de șefa interimară a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Rodica Guțu.

Din cele 159 de instituții de educație timpurie va fi suspendată temporar activitatea în cazul a 106 de grădinițe, începând cu data de 2 iunie.

Pe parcursul lunii iunie vor fi închise 29 de instituții, în iulie - 64 de instituții, iar în august - 13 grădinițe. Perioada în care acestea nu vor activa va fi de până la 40 de zile.  

„Principalele motive sunt lucrările de reparații planificate, dar și lipsa de resurse umane în grădinițe. La fel, în această perioadă frecvența copiilor este mai redusă. Direcția Educație va decide perioada în care fiecare grădiniță își va sista activitatea, consultând administrația instituției și părinții. Anunțul va fi afișat cu 30 de zile înainte”, a declarat directorul interimar al DGETS, Rodica Guțu.

În cotext, primarul general interimar Ruslan Codreanu a îndemnat responsabilii de la direcție să comunice mai eficient cu părinții.   

„Părinții să înțeleagă că nu este un moft al educatorului, directorului sau Direcției, dar este pentru că se face reparație de un milion la acoperiș sau pentru că se investește 300 de mii în blocul alimentar. Totul trebuie să fie făcut public”, a subliniat Codreanu.

Amintim că în anii precedenți subiectul vacanței grădinițelor din Chișinău a trezit nemulțumirea în rândul mai multor părinți. De menționat că în perioada sistării activității unei instituții, copiii care o frecventează pot fi transferați temporar la o altă instituție din vecinătate. 

agora.md

0