974

Concursul „sculptură pentru parcul meu”: câte persoane s-au înregistrat și ce urmează

Prima etapă a concursului „Sculptură pentru Parcul Meu”, etapa de înregistrare, s-a încheiat vineri, pe data de 30 martie 2018.  În adresa organizatorilor concursului, proiectul Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil și platforma Design Cafe&Club, au fost expediate 24 de formulare de înregistrare. Și-au exprimat intenția de a concura atât participanți individuali, cât și echipe.

Profilul participanților

Majoritatea formularelor de înregistrare expediate la adresa secretariatului concursului „Sculptură pentru Parcul Meu” a fost expediată de studenți care-și fac studiile la facultățile deprofil. Totodată, printre persoanele care și-au exprimat intenția de a participa la concurs se numără și sculptori renumiți, academicieni, artiști ai poporului, profesori universitari.

Numele persoanelor (inclusiv a liderilor de echipe) care și-au exprimat intenția de a participa la competiție:

1. Valentin Bostan
  2. Yurii Canașin
  3. Iulia Nedbailova
  4. Valentina Prisacari
  5. Pavel Jucov
  6. Angela Brașoveanu
  7. Dumitru Sanduța
  8. Uliana Dejeratu
  9. Maxim Mardari
  10. Veaceslav Jiglițchii
  11. Serghei Balta
  12. Maria Gînga
  13. Eugen Sterpu
  14. Elizaveta Talmazan
  15. Constantin Marcu
  16. Maria Malanici
  17. Mihail Botnari
  18. Maxim Sîtnic
  19. Victor Macovei
  20. Elena Ceban
  21. Samira Mirzoeva
  22. Aurica Balanuța
  23. Diana Crudu
  24. Dumitru Vlasov

De menționat că în cazul în care persoanele înregistrate nu transmit schițele de proiecte de sculptură în termenii stabiliți, acestea vor fi excluse din competiție.

Ce etape urmează:

Perioada de recepționare a lucrărilora început pe data de 1 aprilie. Concurenții pot transmite schițele de proiecte de sculpturi până pe data de 30 aprilie. Începând cu 1 mai 2018 va demara evaluarea lucrărilor, la care va participa nu doar un juriu de profesioniști (prima etapă de jurizare), dar și orice doritor, prin vot deschis pe pagina Facebook (a doua etapă de jurizare).  Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe 16 mai.

Organizatorul concursului, echipa proiectului Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, va premia cele mai reușite lucrări conform votului online al publicului și votul juriului specializat. Valoarea premiilor bănești este de 10.000, 5.000 și 2.000 de lei pentru locurile I, II și III, respectiv.

Persoanele interesate să afle mai multe detalii despre condițiile de participare la concurs și metoda de jurizare, sunt invitate să acceseze site-urile online www.designcafeclub.md și www.parculmeu.md, secțiunea concurs.

Amintim că echipa proiectului Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, în parteneriat cu platforma Design Cafe&Club a lansat concursul „Sculptură pentru Parcul Meu”pe data de 1 martie 2018. În cadrul competiției vor fi selectate schițe de sculpturi. Cele mai bune dintre acestea s-ar putea regăsi în zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor după modernizarea acesteia. 

Renovarea zonei reprezintă una dintre inițiativele organizatorului concursului.

În cadrul proiectului Parcul Meu, compania Ongan Tekstil și-a propus să renoveze și să modernizeze zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor. Acțiunea ce urmează a fi desfășurată presupune instalarea filtrelor pentru a transforma apa ce curge din izvoare în apă potabilă. De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni urmează a fi modernizată și zona de odihnă aferentă zonei izvoarelor prin amenajarea teritoriului, renovarea, instalarea mobilierului urban și înfrumusețarea zonei cu obiecte de artă, inclusiv sculpturi schițele cărora urmează a fi identificate prin intermediul concursului “Sculptură pentru Parcul Meu”.

Proiectul Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, este un proiect social ce are drept scop renovarea, modernizarea și dezvoltarea mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor. Prin intermediul acestuia se dorește crearea unei noi viziuni asupra odihnei în parcuri, implicarea societății în crearea și dezvoltarea frumosului, în păstrarea lui.

Ongan Tekstil JSC este o societate pe acțiuni fondată în Turcia în anul 2001. În anul 2011, compania a intrat pe piața Republicii Moldova, investind și gestionând proiecte investiționale în industria ușoară, agricultură, păstrarea și procesarea fructelor și legumelor și construcții.  Până la finele anului 2017 Compania Ongan Tekstil a realizat în Republica Moldova investiții în valoare de peste 12 milioane de euro, asigurând peste 600 de locuri de muncă în mai multe regiuni ale țării.

Platforma Design Cafe&Club este o comunitate compusă dintr-un mecanism complex ce urmărește un ansamblu de activități curriculare din domeniul design-ului, arhitecturii, artei și industriilor creative. Aceasta cuprinde: platforma online, școala de design, revista, seminare tematice, training-uri, offline-uri, piața de design online, având drept obiectiv stabilirea relației între cadrul didactic și cel de afaceri. Prin intermediul platformei  ”Design Cafe&Club” ne-am propus să promovăm o politică de dezvoltare și susținere a unei culturi sociale a specialiștilor autohtoni din domeniu, dar și promovarea industriilor creative.

parculmeu.md

0