759

Toți elevii din R. Moldova ar putea fi obligați să îmbrace uniforme școlare

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va demara un proces de consultări publice în care se va consulta cu părinții și elevii din țară referitor la introducerea uniformei școlare în instituțiile de învățământ. Anunțul a fost făcut la briefingul PD, iar formațiunea a operat cu datele unui sondaj care ar arăta că 80% din respondenți sunt pro-uniforme. 

„În urma unui sondaj, 80% din părinți și elevi chestionați au spus că e bine ca școlile să revină la ideea unei uniforme. Ministerul Educației va veni în curând cu dezbateri publice în care vor fi implicați părinții și elevii și să vadă care este doleanța reală a beneficiarilor. Să se înțeleagă, nu e o indicație de sus, se va discuta în cadrul societății”, a spus purtătorul de cuvânt al PD-ului, Vitalie Gămurari.

PD se bazează pe un sondaj realizat de IMAS la comanda formațiunii. Sondajul arată că uniformele şcolare vor reduce diferenţele sociale dintre elevi, dar şi vor contribui la menţinerea ordinii şi disciplinei în şcoli. Pe de altă parte, peste 30% dintre elevi cred că uniforma le va știrbi din personalitate și îi va împiedica să se exprime.

politik.md

0