565

Mihai Ghimpu s-a răzgândit. Vrea să își ia cetățenie română

Sursa foto: ziuaconstanta.ro
Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, vrea să devină cetățean al României. Invitat la emisiunea „Important” de la postul TVC21, liderul liberal, care este unul dintre cei care pledează pentru Unirea R. Moldova cu România, nu exclude nici faptul că ar putea renunța la președinția partidului în favoarea lui Dorin Chirtoacă.

Mihai Ghimpu a început deja să adune documentele necesare dosarului de obținere a cetățeniei română și a afirmat că acest lucru nu îl va împinge, însă, în viața politică de peste Prut, rămânând fidel partidului în care s-a consacrat ca om politic.

„Dar eu vreau să vă spun că am început să-mi adun documentele pentru cetățenia română. Nu mă duc de senator sau deputat la București, niciodată nu mă duc din echipa liberală”, a spus Mihai Ghimpu.

Cât despre viitorul său la cârma Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a lăsat de înțeles că ar putea renunța în favoarea lui Dorin Chirtoacă.

„Nu pot exclude că Dorin Chirtoacă va lua președinția Partidului Liberal.”, a afirmat Ghimpu.

Precizăm că, în anul 2012, Mihai Ghimpu avea altă opinie. Atunci, într-un interviu acordat postului N4, președintele PL afirma că „Eu sunt român în Colonița. Eu sunt român datorită mamei, lui tata, buneilor mei, dar nu legii cu privire la dreptul de redobândire a cetățeniei. Eu aștept ziua când o să mi-o întoarcă. Au luat-o de la părinți și m-au lipsit și pe mine. Dar eu să mă duc să o cer?. Mi-ați luat-o, dați-o înapoi”.

deschide.md

0