1369

Preotul Maxim Melinti despre baticuri, fuste, plete și bărbii lungi

Cu siguranță multe femei au fost certate atunci când au mers la biserică și au intrat în lăcașul sfânt fie îmbrăcate în pantaloni, fie fără batic pe cap. Preotul Maxim Melinti din Ghidighici, face lumină și ne oferă câteva explicații legate de acest subiect.

În sânul Bisericii Ortodoxe există amatori de baticuri, fuste, plete și bărbii lungi. Hristos spune că cel ce va nu va crede, acela se va osândi. Nu spune nicăieri că în pantaloni nu ne mântuim, spune preotul.

„Pentru curiozitate, recomand să citiți cartea „Eu sunt Malala”, unde se povestește cum talibanii islamiști interzic fetelor să se îmbrace în haine „americane”, ci să îmbrace în haine care acoperă tot corpul femenin în afară de ochi, că viitoarele mame nu are nevoie de „carte” ca să gătească mâncare și să spele haine, de aceea închid instituțiile de învățământ public. Vreți așa societate și viitor pentru adolescentele noastre? Promovați iubirea, compasiunea, dărurirea, hărnicia!
Vreți ca fetele noastre să fie mame de copii și să frecventeze regulat biserica? Dați-le voie să se îmbrace comod și cald, iar în biserici să nu mai fie frig la spate și la picioare”, scrie preotul pe pagina sa de facebook.

Preotul face referire la mai multe icoane „tradiționale”, (Sf. Ecaterina, Sf. Varvara, Maria Egipteanca, Familia Regală Romanov, Sf. Vera, Nadejda, Liubovi si mama lor Sofia), pe care chipurile sfintelor femei apar fără broboadă.

„Ce facem acum, le acoperim sau le lăsăm? Căutăm de mântuirea și întoarcerea celor păcătoși la Hristos prin pocăință și cunoașterea Sfintei Scripturi, sau instalăm face control la intrare în biserici?
Căutăm pe cei săraci, orfani, bolnavi și necăjiți, sau căutăm cine și cum e îmbrăcat?”, mai scrie părintele.

Preotul Maxim Melinti a devenit cunoscut și apreciat datorită viziunilor moderne și atitudinii pe care o manifestă față de religie, credință și Biserica Ortodoxă, în general. Acum câteva luni, acesta a lansat prima sa carte, intitulată „20 de sfaturi pentru femeile creștine”.



stirilocale.md

0