1439

Ucraina sporește măsurile de securitate la punctele de frontieră din cauza „riscurilor teroriste”

Autoritățile ucrainene au anunțat sporirea măsurilor de securitate la punctele de frontieră, ca urmare a 'agravării riscurilor și amenințărilor teroriste', relatează miercuri agenția Xinhua, citând un comunicat emis de Serviciul Frontierei de Stat al Ucrainei.

În controalele mai stricte, ce vor fi aplicate la toate punctele de frontieră, vor fi folosiți și câini polițiști și echipamente tehnice speciale, se mai menționează în text. De asemenea, ofițeri ai Serviciului Securității de Stat din Ucraina (SBU) vor fi trimiși la unele puncte de frontieră.

Anunțul survine după o serie de incidente petrecute în Ucraina și pe care autoritățile de la Kiev le consideră posibile acțiuni teroriste. Săptămâna trecută două persoane au fost ucise și alte trei, inclusiv un parlamentar, au fost rănite la Kiev în urma deflagrației produse de un dispozitiv exploziv amplasat pe o motocicletă.

SBU și Consiliul Apărării au cerut marți poliției și instituțiilor din sistemul de securitate națională să sporească măsurile anti-teroriste.

hotnews.md

0