5407

Guțu: Ca să scape de mine, Ghimpu mi-a propus funcția de ambasador la Strasbourg

Fosta liberală Ana Guțu susține că în 2010 liderul partidului din care făcea parte, Mihai Ghimpu, i-a propus funcția de Ambasador la Strasbourg, ofertă pe care a refuzat-o. Potrivit ei, inițiativa lui Ghimpu a venit atunci când Guțu a insistat ca în fruntea formațiunii să fie ales Dorin Chirtoacă. Acest lucru a servit și drept motiv pentru ruptura dintre PL și fostul președinte al României Traian Băsescu.

„În 2010 i-am spus lui Mihai Ghimpu că am greșit că la alegeri Dorin Chirtocă nu a fost cap de listă. Atunci Mihai Ghimpu mi-a propus funcția de Ambasador al RM la Strasbourg și eu am refuzat. Tot cam prin 2010 Traian Băsescu i-a spus lui Ghimpu să se producă rocada (Chirtoacă să preia cnduecrea PL - n.r.). Mihai Ghimpu nu l-a ascultat”, a declarat Ana Guțu în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Ana Guțu a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în perioada 2009 - 2014, fiind aleasă pe lista Partidului Liberal. În 2013, după ce împreună cu alți șase colegi de fracțiune a votat pentru Guvernul Leancă a fost exclusă din PL, fondând Partidul Liberal Reformator. Ulterior a fost exclusă și din acest partid. 

În septembrie 2015 fondează un nou partid unionist - Partidul Politic Dreapta, care în iunie 2017 își schimbă denumirea în Partidul Unității Naționale. 

agora.md

0