857

Povestea tânărului care a renunțat la facultate și a devenit milionar la 18 ani

Povestea de succes a lui Erik Finman a început cu un pariu cu părinții săi. Adolescentul și-a rugat părinții să-i promită că, dacă va fi milionar la vârsta de 18 ani, nu-l vor forța să se înscrie la facultate. Și datorită investițiilor în bitcoin, Erik nu va fi nevoit să meargă la facultate.

„Pot spune cu mândrie că am reușit și nu voi merge la facultate,” a spus tânărul. În prezent, Erik deține 403 bitcoin care valorează peste un milion de dolari și este optimist cu privire la viitorul său. „Cred că valoarea bitcoinului va crește până la sute de mii de dolari sau chiar un milion de dolari,” este de părere Erik. De asemenea, Finman a realizat şi alte investiţii, dar mai mici, în alte criptomonezi precum litecoin sau etherum, scrie CNBC.

Finman a început investiţiile în anul 2011, pe când avea doar 12 ani. Băiatul a primit un cadou de 1.000 de dolari din partea bunicii lui pe care i-a investit în bitcoin, pe când un token costa 12 dolari.

La 15 ani şi-a rugat părinţii să-l lase să renunţe la liceu, iar aceștia au fost de acord. Erik şi-a vândut bitcoinii în 2013, când erau evaluaţi la 1.200 de dolari. Cu 100,000 de dolari acesta a lansat o platformă online de 

educaţie prin care studenţii frustraţi din cauza profesorilor aveau posibilitatea de a învăţa de la alţi profesori prin intermediul video chat-ului.

De asemenea, s-a mutat în Silicon Valley încercând să găsească investitori pentru platforma lui. În ianuarie 2015 a găsit un investitor dispus să ofere 100.000 de dolari sau 300 de bitcoin, care la vremea respectivă mai valorau doar 200 de dolari pe bitcoin. 

De atunci, Erik se ocupă de investițiile sale și ale familiei în bitcoin. De asemenea, s-a implicat și în alte proiecte precum proiectul ELaNa, în care lucrează alături de NASA pentru a lansa o rachetă, și este decis să nu se întoarcă la școală.

Nu recomand sistemul educațional la cum este structurat acum. Nu funcționează pentru nimeni. Recomand internetul, care este și gratis. Poți învăța mai multe de pe YouTube și Wikipedia,” spune Erik.

digi24.ro

0