534

Ucraina avertizeză: Vom închide frontiera cu regiunea transnistreană, dacă vor apela la ajutorul Rusiei

Ucraina ar putea închide punctele de trecere la frontieră cu regiunea transnistreană dacă aceasta se va adresa Rusiei pentru asigurarea securității la punctele de trecere moldo-ucrainene.


Despre aceasta a anunțat sefa delegației permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a NATO și deputat în Parlamentul Ucrainei, Irina Friz.

Mai devreme, șeful departamentului de externe a regiunii transnistrene, Vitalie Ignatiev, a declarat că regiunea transnistreană se poate adresa Federației Ruse pentru a cere asigurarea securității la punctele comune de trecere pe sectorul regiunii transnistrene.

„Declarația șefului departamentului de externe a nerecunoscutei regiuni transnistrene despre intenția de a se adresa autorităților de la Moscova pentru a numi reprezentanții ruși la frontiera Republicii Moldova cu Ucraina în sectorul regiunii din stânga Nistrului nu va rămâne fără atenție din partea Ucrainei. Într-astfel de caz vom iniția închiderea completă a punctelor de trecere în această regiune”, a declarat Irina Friz într-o postare pe pagina de socializare.

Potrivit ei, Ucraina ar putea închide complet accesul la frontiera cu regiunea transnistreană, în cazul în care vor fi observați reprezentanții Federației Ruse în apropierea graniței dintre Ucraina și nerecunoscuta republică.

În timpul vizitei premierului Republicii Moldova, Pavel Filip la Kiev pe 13 februarie, s-a stabilit acordul cu autoritățile din Ucraina de a accelera acțiunile privind instituirea controlului comun pe segmentul transnistrean al frontierei. Astfel, se așteaptă ca până la sfârșitul anului curent își va începe funcționarea primului punct de control „Cuciurgan”.

unimedia.info

0