3197

Școala lui Plahotniuc atrage sute de tineri

Aproximativ 200 de tineri antreprenori, manageri și studenți de la Bălți și din 11 raioane din nordul Republicii Moldova participă, în perioada 27-28 martie, la cursurile de instruire „DriveUP AngryBusiness” și „Accesarea fondurilor nerambursabile”.

Cursurile sunt ținute în cadrul proiectului „Școala de afaceri AOAM”, inițiat de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), al cărui fondator și președintele este liderul PDM, Vlad Plahotniuc. „Școala de afaceri AOAM” este organizată în colaborare cu ADR Nord în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB).

„Dacă tinerii moldoveni devin mai curajoși și mai informați, mai dornici să facă afaceri și mai bine sprijiniți să facă afaceri, atunci Moldova va progresa extraordinar în anii care vin. Noi aici, la Școala de Afaceri AOAM, dorim să punem o cărămidă în plus pentru acest progres”, a menționat directorul executiv al AOAM, Olesea Munteanu.

„ADR Nord a acceptat cu drag să fie partener al acestor cursuri de instruire intensive pentru dezvoltarea capitalului uman și susținerea mediului de afaceri din regiune. Ca structură a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, ADR Nord implementează proiecte de infrastructură, dar este foarte important cine va dezvolta și cine va lucra aici, în regiune. Din acest punct de vedere, AOAM ne oferă suportul necesar pentru a dezvolta acest aspect”, a relevat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

 

 

Proiectul „Școala de afaceri AOAM” a debutat, la Bălți, cu semnarea unui acord de colaborare dintre AOAM și USARB.. Acordul își propune să sprijine procesul de valorificare a potențialului studenților și să promoveze cultura antreprenorială în rândul tinerilor. Totodată, potrivit rectorului USARB, dr. hab. Ion Gagim, miza de pe urma realizării prevederilor Acordului este lărgirea competențelor studenților și orientarea acestora spre mediul de afaceri.

„Școala de afaceri AOAM”, o premieră în Republica Moldova, urmărește dezvoltarea abilităților antreprenoriale, instruirea și oferirea de consultanță tinerilor care doresc să dezvolte sau să deschidă o afacere. Totodată, programul vizează impulsionarea mediului de afaceri și a spiritului antreprenorial în Republica Moldova.

AOAM intenționează să lanseze astfel de școli în centrul și sudul R. Moldova.

hotnews.md

0