2601

Șevciuk nu este de acord cu varianta lui Dodon pentru soluționarea conflictului transnistrean

shevchuk, dodon
Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, nu este de acord cu varianta propusă de președintele ales, Idor Dodon de soluționare a conflictului transnistrean prin federalizarea Republicii Moldova, scrie site-ul administrației de la Tiraspol.

„Viitorul Transnistriei este independența și reunificarea ulterioară cu Federația Rusă”, a menționat Evgheni Șevciuk într-un mesaj pe care l-a adresat populației din stânga Nistrului imediat după anunțarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor oficiale ale alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

Declarația liderului transnistrean, aflat în campanie electorală pentru așa-numitele prezidențiale din Transnistria, programate să aibă loc la 11 decembrie, intervine pe fondul afirmațiilor făcute în presă de noul președinte ales, Igor Dodon.

Potrivit declarațiilor lui Igor Dodon în unul din interviurile sale acordate presei ruse, o prioritate a mandatului său va fi rezolvarea conflictului transnistrean prin varianta federalizării Republicii Moldova.

Dodon a mai spus că intenționează să schimbe structura politica a republicii într-una federativă și să propună Tiraspolului să se unifice cu Republica Moldova ca entitate a Federației cu puteri extinse.

agora.md

0