10021

Igor Dodon va deveni cel mai bine plătit oficial din Republica Moldova. Vezi ce salariu va avea

presedinte, salariu
Igor Dodon, noul Președinte al Republicii Moldova, după validarea mandatului și investirea în funcție, va deveni cel mai bine plătit oficial din țara noastră. El va ridica un salariu de funcție de 12 960 de lei, dar această sumă va fi supusă impozitării în conformitate cu legislația în vigoare.

După cum informează TRIBUNA, Igor Dodon va avea un salariu mai mare cu 3 375 de lei decît la actualul său loc de muncă – cel de deputat (9 585 lei).

De asemenea, el va avea un salariu cu 1 080 de lei mai mare decît Președintele Parlamentului, Andrian Candu și Premierul Pavel Filip, salariile de funcție ale cărora sînt de 11 880 lei.

Totodată, noul Președinte al Republicii Moldova va ridica un salariu cu mult mai mic decît șefii unor întreprinderi de stat, agenții, alte autorități autonome ale statului. Aceștia ridică salarii de 15 mii, 20 mii sau chiar 30 mii de lei.

La capitolul financiar, ar mai trebui de menționat că articolul 95 din Constituția Republicii Moldova prevede că resursele financiare ale aparatului Preşedintelui Republicii Moldova se aprobă, la propunerea acestuia, de către Parlament şi se includ în bugetul de stat. Adică, Igor Dodon va avea dreptul să stabilească cuantumul resurselor financiare predestinate aparatului său.

tribuna.md

20