1707

Google introduce "vrăjile" lui Harry Potter pentru smartphone-urile echipate cu Android

harry potter, smartphone
Telefoanele inteligente pot fi transformate într-o baghetă magică, la comanda vocală, datorită unui parteneriat încheiat de Google cu Warner Bros. Astfel, fanii filmelor cu Harry Potter, care așteaptă cu nerăbdare lungmetrajul "Fantastic Beasts and Where to Find Them", creat de J. K. Rowling, au ocazia să își exerseze pe smartphone talentul la farmece, folosind comenzi învățate la școala de vrăjitori Hogwarts, scrie agerpres.ro.

Posesorii de telefoane inteligente vor avea puterea de a face vrăji și de a explora noi lumi cu ajutorul realității virtuale odată cu apariția pe marile ecrane a filmului "Fantastic Beasts and Where to Find Them", care descrie aventurile ''magizoologului'' Newt Scamander, desfășurate în New Yorkul anilor '20, după cum se arată pe blogul Google.

Astfel, fanii lui Harry Potter, care dețin smartphone-uri dotate cu sistemul de operare Android, vor putea testa o serie de vrăji cunoscute din seria de filme cu vrăjitori, ce vor funcționa la comanda vocală ''OK Google''.Odată ce aceasta este activată, pot fi rostite formule precum ''Lumos'' sau ''Nox'' pentru a porni sau opri lanterna dispozitivului. În plus, comanda ''Silencio'' va acționa prin trecerea telefonului și a notificărilor audio pe modul silențios.

Și pe Google Maps vor fi introduse update-uri pentru a include scene și locații din filmul fantastic. Printre acestea se numără sediul MACUSA (Congresul Magic al SUA), Banca Națională Steen, bodega subterană ''The Blind Pig'' și apartamentul magic al Tinei și al lui Queenie Goldstein, două dintre personajele principale din peliculă.

Google va introduce și o variantă ''magică'' pentru pasionații de realitate virtuală care vor intra în posesia unei platforme Daydream, începând din această lună.Aplicația îi va purta pe utilizatori în apartamentul lui Newt Scamander, unde vor putea folosi o baghetă magică pentru a explora conținutul cufărului magic al acestuia, o adevărată comoară cu toate cele necesare pentru a face vrăji, a rezolva mistere și a găsi creaturile fantastice.

publika.md

1