1279

Partidul Șor anunță că nu va mai boicota alegerile: Nu mai are niciun rost

boicotare, alegeri
Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Partidului Șor snunță că vor renunța la boicotarea alegerilor din turul doi.

Potrivit lor, din punct de vedere al legii aceste proteste nu vor mai avea niciun sens.

„În ajunul turului doi situația s-a schimbat. Din punct de vedere legal, aceste proteste nu-șu mai au rostul, din motic că în al doilea tur nu există un prag de participare la vot și ele oricum vor avea loc. Astfel, continuarea boicotului nu mai ar rost. Știm că aveți propriile preferințe referitor la candidați, însă ținem să atenționăm că fiecare din voi este responsabil de votul său. Fie ca votul să fie obiectiv”, se menționează în comunicat. 

Amintim că Partidul Shor a anunțat boicotarea alegerilor după ce, candidatul Inna Popenco a fost exclus di cursa electorală. Decizia a fost luată la data de 21 octombrie de magistrații de la Curtea de Apel.

A doua zi, CSJ a decis excluderea oficială a acesteia de pe lista buletinului de vot.

De ziua alegerilor, Stafful Innei Popenco a făcut un apel către cetățeni, prin intermediul rețelelor de socializare, să boicoteze alegerile.

De asemenea Inspectoratul General de Poliția a semnalat mai multe încălcări la Orhei, iar Președinta CEC le-a calificat drept împiedicarea exercitării dreptului la vot al cetățenilor. Ulterior Primăria Orhei a venit cu o reacție.

unimedia.info

0