1109

Mitropolitul Vladimir îl laudă pe Igor Dodon şi-i sfătuieşte pe cetăţeni să-l voteze la prezidenţiale

mitropolitul vladimir, igor dodon
În cadrul slujbei de Sfânta Parascheva, Mitropolitul Vladimir a sugerat creştinilor joi, 27 octombrie, că Igor Dodon este cel mare merită funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

„Ca Biserică Ortodoxă nu putem să dăm indicaţii creştinilor noştri, dar ce putem să dăm - sfaturi, pe cine să voteze, un candidat sau altul”, a declarat Mitropolitul.

Acesta susţine că viitorul preşedinte trebuie să fie de credinţă ortodoxă, să fie botezat, să fie cununat, să fie patriot al acestei ţări, adică aceleaşi valori pronunţate frecvent de către socialist în discursurile sale.

Mitropolitul a subliniat că Biserica este contra minorităţilor sexuale, fapt împotriva căruia se pronunţă şi preşedintele PSRM, care a cerut în mai multe rânduri anularea Legii privind egalitatea şanselor, şi care este împotriva marşurilor LGBT. 

„Astăzi îl salutăm şi îi mulţumim preşedintelui Igor Dodon care a venit şi se roage alături de noi în această sfântă Biserică. Noi îl cunoaştem nu numai acum înainte de alegeri, dar dânsul este acela care a reparat capital Biserica din satul natal, Sadova, raonul Călăraşi”, a adăugat Mitropolitul.

După ce l-a lăudat pe socialist, spunând cât de des vine acesta la Biserică, Mitropolitul l-a invitat pe Dodon, prezent şi el la eveniment, să vorbească în faţa creştinilor adunaţi la slujbă. „Eu doar vreau să felicit pe toţi cu această sărbătoare.

Eu consider că Biserica noastră ortodoxă este temelia pe care stă Republica Moldova. De aceea trebuie să facem tot posibilul să păstrăm credinţa noastră ortodoxă, să nu permitem unor valori străine nouă să fie implementate aici în Republica Moldova”, a menţionat Dodon. 

adevarul.ro

0