980

Evgheni Șevciuk se află într-o nouă vizită la Moscova

sevchuk, vizita
Liderul Administrației de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, se află într-o nouă vizită la Mosova, potrivit novostipmr.com.

El va avea în capitala Federației Ruse ”o serie de întrevederi la care va discuta despre situația social-economică” din Transnistria, precum și despre ”dezvoltarea cooperării ruso-transnistrene în diferite domenii”, precizează sursa citată.

Evgheni Șevciuk s-a aflat ultima dată în vizită la Moscova la mijlocul lunii septembrie a.c.

El declarase atunci, la o conferință de presă susținută în capitala rusă că Transnistria urmărește și va insista pe legături mai strânse cu Rusia, dar că acestea depind de capacitățile și dorința Kremlinului de a înfăptui dezideratul respectiv.

”Soluția la această problemă ține de voința politică a factorilor de decizie de la Moscova. Transnistrenii și-au manifestat masiv dorința de a fi în componența Federației Ruse în cadrul unui referendum. Acest rezultat a fost luat în considerație de către  Duma de Stat care a adoptat și o declarație în susținerea acestei idei”, a menționat Evghenii Șevciuk.

"Înțelegem că alipirea rmn la Federația rusă se poate înfăptui doar dacă există dorință din ambele părți. Acum aceasta depinde doar de voința capacitățile Rusiei”, a adăugat liderul transnistrean. 

radiochisinau.md

0