1287

Diplomele Facultăţii de Stomatologie din Republica Moldova ar putea fi acreditate în SUA

universitate, moldova
Diplomele Facultăţii de Stomatologie a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” (USMF) ar putea fi acreditate în Statele Unite ale Americii. O delegaţie de la Consiliul stomatologilor din California va iniţia, luni, 3 octombrie, procesul de evaluare a facultății în scopul acreditării acesteia conform standardelor americane.

Pe parcursul unei săptămâni, experții vor analiza planul de dezvoltare a facultăţii, programul de studii, manoperele practice și vor confirma dacă studiile desfășurate la USMF „Nicolae Testemiţanu” sunt echivalente celor de la instituţiile acreditate de pe teritoriul SUA.

Dotarea cu echipament, corespunderea documentaţiei, numărul de cadre profesoral-didactice, dar și transparenţa în activitate – vor fi doar câteva dintre aspectele pe care le vor studia.

Totodată, delegația va vizita clinicile stomatologice universitare, Biblioteca Ştiinţifică Medicală, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, precum şi alte baze clinice ale Facultăţii de Stomatologie.

Într-un final, concluziile formulate de experți vor fi discutate şi înregistrate în cadrul şedinţei private a Consiliului stomatologilor din California pentru a primi decizia finală şi a înainta recomandările de rigoare.

Delegaţia americană este reprezentată de: Steven Morrow, preşedintele Consiliului stomatologilor din California, Zacharz Raske, analist de investigaţie, Timothy Martinez, decan asociat pentru parteneriate comunitare și accesul la îngrijiri medicale şi Octavia Plesh, profesor universitar la Universitatea din California, ştiințe stomatologice preventive și restaurative.

moldova.org

0