903

Maia Sandu: Dacă Marian Lupu ajunge în turul doi, e sigur că fraudarea a fost masivă

marian lupu, alegeri
Liderul PAS, Maia Sandu susține că potrivit sondajelor și a atitudinii oamenilor, Marian Lupu nu poate ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale din acest an. Ea a declarat că a primit anumite sesizări în privința pregătirilor pentru fraudarea scrutinului.

„PD-ul poate ajunge doar prin fraudare în turul doi, altfel nu are cum și dovadă sunt sondajele și protestele pe care le-am văzut de-a lungul timpului, și care reflectă adevărata atitudine a electoratului din R. Moldova în raport cu toți candidații Partidului Democrat. Dacă ajungem să-l vedem pe Marian Lupu în turul doi, suntem siguri că fraudarea a fost masivă”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul de televiziune N4.

„Eu am primit deja mesaje de la oameni, inclusiv de la cei care își fac serviciul militar și ei îmi spun că deja li s-a transmis că trebuie să voteze pentru Marian Lupu, urmând să facă o poză a votului și să o prezinte celor în subordinea cărora sunt acești oameni. Noi am notat în ce regiune sunt acești tineri, bineînțeles că nu toată lumea raportează, să ne asigurăm că vom avea observatori în aceste secții de votare. Trebuie să ne mobilizăm cu toții pentru a avea în secțiile de votare suficienți reprezentanți și să prevenim abuzurile masive”, declară liderul PAS.

Ea mai spune că Igor Dodon poate ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale, fiindcă este o parte a societății care crede că el ține la interesul oamenilor. „Nu este adevărat, dar o parte din cetățeni crede astfel. L-am numit „asul lui Plahotniuc”, fiindcă nu este un candidat independent și el depinde de Plahotniuc și de guvernarea acestuia. Există suficiente dovezi în acest sens și nu aș vrea ca electoratul să cadă în această capcană. Dodon a avut probleme cu justiția care este controlată de Plahotniuc”, spune Maia Sandu. 

Referitor la Iurie Leancă ea afirmă că este un candidat acceptabil pentru guvernarea actuală. „Din păcate, Leancă nu înțelege că nu poți face integrare europeană cu o guvernare coruptă. Valorile europene nu au nimic în comun cu lucrurile pe care le face această guvernare coruptă”, susține Sandu.

Aceasta a mai declarat că rămâne pe poziția declarată anterior și că este necesar de înaintat un candidat comun din partea opoziției. Astfel, la alegeri trebuie să meargă candidatul cel mai bine cotat în sondaje, care vor apărea în următoarele săptămâni. Totuși, ea admite că există anumite probleme în privința înțelegerii făcute cu Andrei Năstase. „Aranjamentul candidatului comun s-a clătinat în ultimele zile, dar cred că el poate fi refăcut.”

agora.md

0