979

Jirinovski a făcut test ADN ca să demonstreze că este rudă cu Trump

trump, jirinovski
„Vladimir Jirinovski s-a lăudat recent că si-a făcut test ADN pentru a dovedi înrudirea sa cu Donald Trump” – scrie ziarista Daily Beast, Anna Nemțova. Acești doi politicieni – rus și american – întradevar sunt adesea comparati.

„Cei doi se aseamănă în retorica lor grosolana, trufașă și plină de patima, în felul cum grimasa furiei le denaturează fețele” – spune articolul.

„Ei sunt cu siguranta asemanatori și in capacitatea de a insufla furie publicului, precum și de a schimba tema discursurilor după cum doresc. În funcție de ce fel de „ton” are nevoie la un moment dat în arena politică, Jirinovski se poate comporta fie ca un clovn de la Kremlin, fie ca politician calm, lider rece al opoziției „- scrie autoarea.

„Într-un interviu în exclusivitate pentru The Daily Beast, Jirinovski se prezinta in rolul de ”lider calm al opozitiei”. El descrie planul său de a combate crima organizată din Rusia” – povesteste Nemțova.

„Mafia organizată este direct legată de corupția institutiilor publice, – sustine Jirinovski în interviu. – Așa că trebuie să scăpăm de ea, așa cum am făcut-o la Smolensk, unde guvernatorul este omul nostru, membru al Partidului Democrat Liberal, iar toți adjunctii săi din alte partide, dar nu din „Rusia Unita”.

Autorul comenteaza. „Numai puțin. Dacă Jirinovski vrea cu sinceritate sa combata crima organizată, cum poate fi fan al lui Donald Trump, care a avut relații de afaceri cu persoane care, potrivit unor afirmații, sunt legate de mafia rusă (în special cu Felix Sater și Tevfik Arif)?”

Jirinovski ofteaza și apoi spune: „Exista o latură obiectivă: El nu știa pe nimeni aici, a fost un străin care a căutat contacte, astfel încât i-au fost prezentati oameni răi”.

timpul.md

0