1128

Mihai Ghimpu: Nu am mers eu la Plahotniuc, a venit el la mine

relatii, plahotniuc
Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat joi, 1 septembrie, că nici el, dar nici formaţiunea pe care o conduce nu este controlat de prim-vicepreşedintele PD, Vlad Plahotniuc. Liberalul afirmă că nici Republica Moldova nu este controlată de acesta, aşa cum se vehiculează în presă.

„Cu mine, cu PL, nu a condus nimeni niciodată şi nu va conduce”, a subliniat liderul PL.

Ghimpu însă şi-a amintit de fostul său coleg de alianţă, Vlad Filat. El a menţionat că fostul premier a fost mereu sub Plahotniuc.

Preşedintele PL nu a ezitat să critice concurenţii la prezidenţiale de pe dreapta, declarând că atât Maia Sandu cât şi Andrei Năstase nu au nicio şansă să câştige alegerile. Mai mult ca atât, acesta a ţinut să amintească faptul că pe timpul cât era Sandu la Guvern a fost concesionat Aeroportul Internaţional Chişinău, şi a fost posibil furtul unui miliard de euro din sistemul bancar.

Ghimpu a criticat şi prestaţia interpretului Pasha Parfeni, cel care a ieşit de Ziua Independenşei, pe scena PMAN, într-un maiou cu un mesaj anti-Plahotniuc #NuPlaha.

„Ocupăte domnule ori cu cântecu, ori cu politica”, a conchis liberalul.

Liderul PL a explicat şi de ce de Ziua Independenţei, Piaţa Marii Adunări Naţionale era îngrădită de un gard.
El a dat vina pe membrii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, care ar fi încercat să creeze haos în Piaţă, iar poliţia a luat măsurile necesare de securitate.

Amintim că Mihai Ghimpu este candidatul PL pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016. Acesta a fost invitatul emisiunii „Puterea a patra”, de la postul de televiziune N4. din 1 septembrie 2016.

adevarul.ro

0