1074

Partidul Democrat îşi anunţă candidatul la prezidenţiale

candidat, alegeri
PD a anunţat încheierea discuțiilor privind desemnarea candidatului democrat la alegerile prezidențiale din 30 octombrie curent. Acesta va fi nominalizat miercuri, în cadrul şedinţei CPN.

Democraţii au încheiat consultările care au avut loc în toate organizațiile locale și raionale. Acestea au demarat la 18 august, iar membrii PDM au avut posibilitatea să-şi expună părerea cu privire la potenţialul candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. Potrivit unui comunicat al formaţiunii, din discuțiile membrilor de partid s-a conturat ideea că cel care va fi desemnat drept candidat trebuie să aibă o experiență politică solidă, să susțină stabilitatea și progresul promovat de PDM ca partid de guvernare și să vină către cetățeni cu un proiect credibil de dezvoltare pentru viitorul Republicii Moldova.

În linii mari, membrii PDM s-au exprimat în favoarea unui program concentrat pe creșterea dinamică a nivelului de trai al cetățenilor, modernizarea țării în toate sferele și accelerarea procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, se precizează în comunicat. Astfel, conducerea partidului a decis convocarea Consiliului Politic Național al PDM pentru ziua de 31 august 2016. Consiliul urmează să analizeze opțiunile democraților, să ia mai multe decizii legate de activitatea partidului în perioada de toamnă și, desigur, să nominalizeze candidatul PDM la funcția de preşedinte la Republicii Moldova. Amintim că tot miercuri, 31 august, începe campania electorală pentru prezidenţiale.

eurotv.md

0