1000

Ambasada SUA, reacţie la scandalul provocat de declaraţiile lui Pettit

reactie, petit
Declaraţiile făcute de ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, au provocat reacţii furibunde la în Moldova şi România, fiind auzite voci care au cerut chiar expulzarea acestuia. Ambasada SUA de la Bucureşti a avut o primă luare de atitudine în acest context.

Ambasada SUA la București a fost contactată pentru a comenta criticile aduse de politicieni şi analişti la declarațiile făcute de James Pettit într-un interviu acordat postului de televiziune național din Moldova.

"Statele Unite sprijină integritatea teritorială și suveranitatea Moldovei — aceasta a fost politica de lungă durată a SUA. Statele Unite ale Americii sunt și vor rămâne un partener în dezvoltarea democratică și economică a Republicii Moldova, și vom sprijini dorința Moldovei de a se integra în comunitatea euro-atlantică", a fost răspunsul ambasadei SUA, potrivit ProTV.

Amintim că ambasadorul american a declarat că „Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure". El a mai adăugat că „Moldova nu este România" şi că „Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări".

eurotv.md

0