3596

Maia Sandu recunoaște că șeful ei fura din banii publici

recunoste, coruptie
Într-un interviu pentru postul românesc de televiziune Digi24, Maia Sandu recunoaște indirect că știa despre corupția din Guvernele în care a activat și care a fost promovată de fostul ei șef Vlad Filat.

Vorbind despre mită și corupție, Maia Sandu a recunoscut că nu a reușit să le elimine din sistemul educațional, sugerând că de vină erau "șefii".  "Nu poți lupta cu plățile neformale în școli și spitale atunci când toată lumea știe că cei care duc această luptă fură milioane din banii publici. Nu poți convinge agenții economici să renunțe la practica de a-și ascunde o parte din venituri, când toată lumea știe că companiile protejate de politicieni beneficiază de scutiri fiscale de sute de milioane de lei", a declarat Maia Sandu.

Amintim că în perioada în care a fost numită ministru al educației, "șeful" era premierul Vlad Filat care dădea indicații la fisc dar și la alte instituții ca să fie protejați anumiți agenți economici, iar altora din contra să le fie intensificate controalele.

Ceea ce nu spune Maia Sandu în interviu este de ce nu vorbea atunci despre aceasta. De fapt, Maia Sandu a devenit deja cunoscută ca "eroina de după război", aducând acum critici dure anumitor decizii de guvern precum cele legate de concesionarea Aeroportului, sau de BEM, dar atunci, în perioada când era ministru nu a făcut nimic pentru a împiedica adoptarea lor, sau pentru a le aduce la cunoștința opiniei publice.

politics.md

0