963

Partidele lui Usatîi și Dodon sărbătoresc „Victoria asupra fascismului

dodon, usatii
PSRM a organizat un marș pentru a marca „72 de ani de la eliberarea Republicii Moldova de sub ocupația fascistă”. În paralel, Partidul Nostru, al lui Renato Usatîi, a organizat un marș automobilistic „reconciliant” pentru a marca 72 de ani de la încheierea oprațiunii Iași-Chișinău.  

Marșul PSRM a început de la Arcul de Triumf și s-a încheiat la complexul memorial „Eternitate” cu depunerea florilor la focul veșnic. Simpatizanții PSRM au fluturat drapelele de stat și steagurile de partid scandând: „Nu uităm! Noi ne mândrim!”, „Moldova”, „Victorie”, „Ura” și „Mulțumim pentru victorie!”. La marș au participat și veterani care au fost transporați cu mașinile „Volga”.

Igor Dodon a declarat că acest marș este organizat al doilea an consecutiv și că scopul acestuia este „ca tinerii să țină minte cine a eliberat țara”.

În paralel, Partidul Nostru organizează un marș auto spre Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni” și înapoi în capitală.

Nicolae Țîpovici, vicepreședintele Partidului Nostru, a declarat că prin acest marș, simpatizanții partidului marchează 72 de ani de la încheierea operațiunii Iași-Chișinău și eliberarea Republicii Moldova de sub „ocupația fascistă”.

Un alt vicepreședinte al PN, Ilian Cașu, a declarat că aces marș nu are drept scop dezbinarea societăți ci reconcilierea ei în jurul acestei date. „E o dată importantă pentru noi, deși unii o contestă. Noi o marcăm în stil reconciliant – așa cum insistă liderul formațiunii, Renato Usatîi. Noi considerăm că istoria nu trebuie să dezbine, ci din contra – să ne unească”, a declarat Cașu.

deschide.md

0