969

În premieră! Iată ce i-a sugerat Iurie Leancă premierului Dacian Cioloş

sugestie, iurii leanca
Președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, președinte al Consiliului parlamentar pentru integrare europeană, a avut o întrevedere cu prim-ministrul României, Dacian Cioloș.

Potrivit unui comunicat de presă al PPEM, întrevederea a avut drept scop discutarea agendei bilaterale, în special în contextul sprijinului acordat de România pentru revigorarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. În context, un accent deosebit a fost pus pe necesitatea promovării reformelor și luptei impotriva corupției.

De asemenea, în cadrul întrevederii, au fost trecute în revistă proiectele de infrastructură realizate în Republica Moldova cu suportul financiar românesc.

„A fost subliniată necesitatea urgentării implementării proiectelor cu privire la interconexiune; dezvoltarea infrastructurii de transport, inclusiv construcții de poduri; extinderea numărului de grădinițe pentru renovare; intensificarea schimburilor comerciale, care ar aduce beneficii producătorilor din Republica Moldova”, se spune în comunicat.

Pentru realizarea acestor proiecte, Iurie Leancă a propus examinarea posibilității alocării anual a unor sume din bugetul României. În premieră, Iurie Leancă a sugerat că aceste surse financiare ar putea fi utilizate și pentru suplimente la pensii pentru cei mai vulnerabili pensionari din Republica Moldova.

Ce doi oficiali au abordat și subiecte referitor la problemele cu care se confruntă tinerii din Republica Moldova la admitire în instituțiile de învățământ, inclusiv la studiile de masterat. „Problemele necesită o abordare complexă pentru a valorifica pe deplin oferta generoasă a Guvernului României”, se mai spune în comunicat.

Cei doi au discutat şi despre necesitatea fluidizării traficului de călători și mărfuri la punctele de trecere dintre cele două țări.

curentul.md

0